Het verhaal tot digitaal succes

Vanaf mijn 19e ben ik samen met teams aan het ondernemen en digitaal bedrijven onderscheidend aan het maken. De een iets beter gelukt dan de ander.

Maar, zonder iets te proberen weet je zeker dat het niet lukt. 

Ik ben Nico van der Zaan, de oprichter van Relevance en op dit moment van schrijven zit ik aan de keukentafel midden in mijn boshuisje. Het is 7:30 in de morgen en ik voel mij vandaag gemotiveerd om de dag te beginnen. 

Ik zit niet zomaar aan deze keukentafel, daar gaat een hele historie aan vooraf.

De afgelopen 15 jaar heb ik mogen ervaren hoe online marketing bureaus zeggen het beter en anders te doen, en toch allemaal vastzitten in een uurtje factuurtje verdienmodel. 

Er wordt vooral geprobeerd de meeste of grootste awards binnen te slepen.

Al vrij in het begin van mijn carrière nam een marketeer mij mee naar één van de grootste goede doelen in Nederland. Hier zag ik voor de eerste keer geld verbranden aan een branding campagne zonder goede visie of doordachte strategie. 

Destijds was ik ontzettend boos. 

Waarom leven wij in een wereld waar geld van een goed doel onzorgvuldig besteed wordt?  

Pas toen ik een jaar of 25 werd begreep ik dat mensen zonder de juiste kennis en kunde ook beslissingen maken, en dat ik in vele situaties ook beslissingen heb gemaakt die niet altijd verstandig waren.   

Zo jong als ik was dacht ik: “Hoe ga ik snel een organisatie neerzetten dat een bedrijf op alle facetten van online marketing gaat ondersteunen op een duurzame en spaarzame manier?” 

Ik heb een visie, maar zelf niet genoeg tijd. Laat ik samenwerken met kleine ondernemers die op basis van gelijkwaardigheid en 50/50 constructies ieder hun divisie runnen, om zo samen een bedrijf in de volledige breedte te kunnen ondersteunen.

Binnen no-time zijn Ceebird, Blue Mammoth en Social Elephant opgezet. Allemaal kleine bedrijfjes die op hun beurt organisaties helpen om video’s, foto’s of teksten te maken. 

Kortom, allemaal kleine uurtje factuurtje fabrieken met hun eigen specialisme. 

Hoewel het in die tijd voelde alsof wij de hele wereld gingen veroveren en iets ontzettend slims hadden bedacht heb ik jaren moeten doen om deze legacy te ontvlechten. 

In 2019 ontmoette ik Hans Verheijke; ‘s werelds meest ervaren leiderschapscoach. En Vincent van Kesteren; een kei in pragmatisch financiële keuzes maken.  

Met Hans en Vincent onder mijn vleugels besloot ik om alle bedrijven terug te kopen en te reorganiseren met één grote visie. Je zult wel denken: “Ja die Nico met zijn grote ideeën.” 

Nadat ik alle bedrijven had gereorganiseerd tot een organisatie bleef ik over met programmeurs, online marketeers, videografen en een bak aan ervaring in online marketing. 

Hans wilde online in Nederland zijn 35 jaar ervaring in leiderschap delen. En alhoewel Hans 72 lentes jong is wilde hij alles proberen. 

Podcast, video’s, interviews en binnen no time hadden wij gerenommeerde nederlandse CEO’s aan tafel. 

In dezelfde tijd nam de persoonlijke marketing aanpak van De Rode Winkel, een Jeans winkel in Utrecht met Daan aan het roer, een enorme vlucht. 

Wij besloten al onze kennis en ervaring in werkwijze, filosofie en processen te stoppen, zodat jij jarenlange marketing ervaring kunt krijgen. In één systeem

Hans en Daan lieten zien dat door grote persoonlijkheid, echt onderscheidend en anders dan de ‘mainstream” markt te zijn, er bijzondere resultaten geboekt kunnen worden. 

Het is tijd voor ieder bedrijf om persoonlijk te worden in hun marketing. 

CEO’s als Elon Musk en Pieter Zwart hebben dit allang begrepen. 

De stem van Pieter Zwart is te horen in alle marketing uitingen van Coolblue, en Elon Musk is minstens net zo bekend als Tesla. 

Met ons team specialisten en ons – constant doorontwikkelende – software om de expert te worden in jouw branche. 

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)