Podcast met Arjan van Dijk over het werken voor de managementgoeroe Eckart Wintzen
Wij van Social Elephant ontmoeten dagelijks veel inspirerende ondernemers. In deze podcast serie probeert eigenaar en oprichter van Social Elephant, Nico van der Zaan, erachter te komen wat de drijfveer en inspiratie is van deze ondernemers. Vandaag spreekt Nico met Arjan van Dijk. Arjan is momenteel commercieel directeur bij Unified, een groot datacenter in Utrecht. Maar hij heeft vroeger gewerkt bij BSO met als directeur managementgoeroe Eckart Wintzen.
Een gouden regel
Eckart Wintzen is een inspirerende man en is door de ontwikkeling en uitvoering van zijn celfilosofie uitgeroepen tot management goeroe. Een gouden regel die Arjan altijd is bijgebleven is de tip om altijd je tas of koffertje in je linkerhand te dragen. Als je dan toevallig een klant tegenkomt, kan je diegene meteen een hand geven.
Management principes & talentontwikkeling
Ook Eckart’s management principes hebben een grote indruk achtergelaten op Arjan. Wintzen stelde dat jong talent ontzettend belangrijk is en dat je met deze groep ook goed moet omgaan. Jij verdient uiteindelijk je geld met je personeel, dus zorg goed voor ze!
Ook talentontwikkeling staat binnen de managementprincipes van Eckart centraal. Eigenlijk is de filosofie erachter heel simpel. Je hebt een directeur die leiding geeft. Daarnaast heb je een cel waarin ongeveer 25 man zit. Deze cel heeft ook weer een leidinggevende. Als het goed gaat met het bedrijf en er groei waar te nemen is, wordt de cel in twee delen gesplitst. Binnen het bedrijf biedt dit veel doorgroeimogelijkheden en zo kan iedereen zijn talenten ontdekken en verder ontwikkelen.
Een verandering
Het valt Arjan op dat de verloop van de loopbaan van veel mensen is verandert door de jaren heen. Vroeger werkte mensen langer op dezelfde plek, en nu zijn veel mensen na één jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Het is misschien niet slim om je gehele werkende leven bij hetzelfde bedrijf te werken, maar als je tussen de zeven en tien jaar ergens werkt kan je verandering zien gebeuren. Zo kan je echt onderdeel zijn van een verandering die jij in werking hebt gezet.
Niet altijd haalbaar
Een kanttekening bij de celfilosofie van Eckart Wintzen is dat toen het bedrijf groter werd, en ongeveer tienduizend werknemers wereldwijde telde, er weinig nog te merken was van de filosofie. Op grote schaal is het namelijk erg lastig om dit principe te hanteren.
Wil je meer te weten komen over Arjan van Dijk of over de celfilosofie van Eckart Wintzen? Luister dan nu naar de podcast!