Podcast starten

Wie zijn inspirerende leiders?

Wij van Social Elephant ontmoeten dagelijks interessante en inspirerende mensen. Wij geloven erin dat je inspiratie moet delen. Het ondernemerschap vinden wij fascinerend, elke ondernemer heeft namelijk een verhaal, passie en purpose. In deze podcast serie willen wij achter de verhalen van inspirerende ondernemers komen en tegelijkertijd delen zij tips vanuit hun vak met ons.

In podcast nummer vijf spreekt Nico van der Zaan, eigenaar en oprichter van Social Elephant, met niemand minder dan Charles Groenhuijsen. Charles is bekend van TV als presentator en Amerika-correspondent voor onder andere het NOS Journaal. Vandaag de dag geeft hij veel lezingen naar aanleiding van de boeken die hij schrijft. Daarnaast is Charles nog steeds Amerika-commentator bij verschillende talkshows en radio-programma’s.

Een nieuw boek

Charles is nu bezig met het schrijven van een nieuw boek, dat bijna klaar is. In het kort, gaat dit boek over de Verenigde Staten en loopt eigenlijk vooruit op de verkiezingen van november 2020. Hij laat zien hoe het er echt aan toe gaat in de VS en hoe het land toch steeds meer progressiever wordt, voornamelijk door de millenials en generatie Z.

John F. Kennedy

In deze podcast hebben Nico en Charles het over inspirerende leiders. Voor Charles was John F. Kennedy een grote inspiratie, dit komt voort uit de kracht die hij als leider uitstraalde. Zo heeft Kennedy tijdens een speech over het apollo project gezegd: ‘We don’t do it because it’s easy, we do it because it’s hard.’ Daarnaast heeft Kennedy de basis gelegd voor burgerrechten en -wetten in de Verenigde Staten. Hier heeft Charles grote bewondering voor.

Inspirerende leiders

In het bijzonder leiders zoals Nelson Mandela, Martin Luther King en Winston Churchill inspireren hem ook enorm. Deze mensen hebben geprobeerd om een hand uit te steken naar een vijand of tegenstander, juist ook in moeilijke tijden.

Eigen ervaring

Zelf heeft Charles voor een aantal inspirerende bazen gewerkt. Top-down leiderschap is voorbij en er is nu veel meer ruimte voor informeel leiderschap dan ooit. Zo vergelijkt Charles het leiderschap met kinderen opvoeden. Er moeten duidelijke regels zijn, maar men moet zelf de verantwoordelijkheid dragen over hun acties en zelf nadenken.

Pak je kans en luister naar deze inspirerende podcast met Charles Groenhuijsen over het hedendaags leiderschap!

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)