Podcast starten

Podcast leren maken?

Als de #1 in jouw niche wil je je expertise delen en uitdragen naar jouw doelgroep. De tool hiervoor is een podcast. Met een podcast kun je makkelijk jouw doelgroep bereiken, kun je andere experts spreken en kun je makkelijk jouw kennis delen. Kortom, het is de manier om jouw expertise uit te dragen en jouw doelgroep te bereiken.

Het tot leven brengen van een podcast is echter niet zo makkelijk. Je ziet door de bomen het bos niet meer en weet niet waar je moet beginnen. Social Elephant heeft experts in huis die jou hier wel mee kunnen helpen door deze handige tips te gebruiken om te leren hoe je een podcast kunt maken. De tips zijn:

Kies je doelgroep en de onderwerpen voor je podcasts. 

Zorg voor pakkende onderwerpen die goed bij je doelgroep passen en waarmee je jouw expertise kan laten zien. Zo versterk je jouw expertpositie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bereid je podcast voor, nodig interessante gasten uit, lees je in de gast in en bedenk vragen voor wanneer het gesprek dreigt stil te vallen. Maar houd in je hoofd: Ik moet expertise uitdragen. Stel daarom vragen die interssant zijn voor jouw doelgroep en waarmee jij jouw expertise laat zien. Dit versterkt jouw expertpositie.

Kies de opnameapparatuur

Expertise uitdragen dat is wat je wilt met een podcast. Goede kwaliteit van audio is hierbij van levensbelang. Zorg er daarom dat je apparatuur kiest dat kraakheldere audio heeft, voordat je jouw budget uitgeeft aan camera spullen. Kraakheldere audio is immers het allerbelangrijkste bij een podcast!

 Zorg voor een fijne podcastsfeer

Om een informatief en educatief gesprek op gang te krijgen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij en je gast op jullie gemak zijn, dat de audio goed opneemt en de camera recht staat en scherpgesteld is. Wees niet bang om dit een aantal keren extra te checken. Hoe meer je de controle hebt, hoe hoger de kwaliteit van je podcast. Ook dit laat expertise zien en is dus essentieel om de #1 te zijn in jouw niche.

Monteer je podcast zelf of besteed het uit

Ook het monteren van je podcast moet als expert van hoge kwaliteit zijn. Dit kun je zelf doen, maar hiervoor moet je dagen de tijd nemen om een editprogramma onder de knie te krijgen en hier een expert in te worden. Een andere optie is daarom een expert in te huren in de vorm van editor. Een editor weet precies hoe hij het instrument moet bespelen en kan hiermee de hoogste kwaliteit leveren. Op zoek naar een expert in editten? Scheur naar de contactpagina en neem contact op met een expert van de Podcast jungle.

Verspreid je podcast via al jouw kanalen

Een podcast is een contentbom en als expert moet je overal je expertise uitdragen aan jouw doelgroep. Post daarom je volledige podcast op YouTube en Spotify. Produceer vervolgens korte teasers van de podcast en post deze op de socialmedia platformen waar jouw doelgroep aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan: LinkedIn, Facebook, Instagram en Tiktok. Op deze manier bereik je makkelijk je doelgroep en kun je makkelijk jouw expertise uitdragen. Op zoek naar nog meer tips of een stappenplan? Bekijk de pagina podcast voor dummies voor nog meer tips over hoe je een podcast kan starten! Liever een expert spreken hierover? Neem contact met iemand van de podcast jungle!

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)