Podcast starten

Podcast opnemen

Je voelt een enorme drang om jouw kennis de wereld in te gooien door het opnemen van een podcast. Wellicht heb je hier al ervaring mee of ben je net begonnen, wij geven je 4 tips om in je achterhoofd te houden!

 

Maak fouten

Misschien een rare tip, maar het klopt wel! Niemand beheerst in het begin de fijne kneepjes van het vak. Tijdens het maken van een podcast maak je fouten zoals:

  • Opnemen met een onscherpe camera
  • Opnemen zonder de record knop te hebben ingedrukt
  • Opnemen met een storend achtergrondgeluid

Het overkomt de beste! Negeer deze fouten niet, maar leer ervan! Zo maak je progressie en word je een specialist in het opnemen van een booming podcast.

 

Maak het persoonlijk

Zorg voor een connectie met jouw luisteraars. Maak het een meeslepend gesprek door persoonlijke verhalen erin te gooien. Maak geen podcast met een storm aan informatie waar de luisteraar van in slaap valt, maar zorg voor een enerverende podcast voor de luisteraar!

 

Maak het spannend

Begin je podcast met een pakkende vraag, of bespreek een trendy onderwerp binnen jouw branche waardoor de luisteraars gelijk aan jouw lippen hangen. Noem het ook nog eens in de titel en maak jouw podcast een echte clickbait raket!

 

Maak het visueel

Zorg voor een podcast met niet alleen kraakheldere audio, maar ook met haarscherpe video en laat de kijkers smullen. Gebruik verschillende camerastandpunten en een helder beeld zodat de kijker alle details kan zien. Daarnaast zorgt visualisatie er ook nog eens voor dat de podcast makkelijker verspreid kan worden op verschillende kanalen, twee-in-een dus!

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)