Podcast starten

Waarom podcast luisteren

Een podcast is de manier om je expertise uit te dragen en te delen met mensen. Echter is het van levensbelang dat mensen naar jouw podcast luisteren. Belangrijk is daarom om te weten waarom mensen podcasts luisteren. Zo begrijp je namelijk jouw doelgroep en kun je jouw niche nog beter kiezen om de #1 te worden binnen jouw expertise.

 

Een aantal redenen waarom mensen naar podcasts luisteren zijn:

Een podcast kun je altijd luisteren met of zonder video. Dit zorgt ervoor dat een podcast heel makkelijk te luisteren is. Of je nou onderweg bent, aan het sporten bent of aan het relaxen bent, een podcast kun je altijd en overal luisteren.

Podcast is de tool om experts met elkaar in discussie te horen gaan over hun eigen vakgebied. Hierdoor ontstaat er een interessant gesprek waarin informatief en educatief over een onderwerp gesproken wordt. Dit zorgt ervoor dat experts hun expertise kunnen uitdragen en delen met anderen.

Podcasts zijn een bron van entertainment. Spannende true crime-verhalen, humoristische comedyshows, overal is een podcast en een doelgroep voor. Mensen luisteren er graag naar wat het de manier maakt om jouw doelgroep te bereiken.

 

 

Daarnaast is het essentieel dat jouw doelgroep ook echt luistert naar jouw podcast. Als ze niet luisteren, kun je ook niet jouw expertise uitdragen. Het ervoor zorgen dat jouw doelgroep jouw podcast gaan luisteren is daarom cruciaal om de #1 te worden in jouw niche. Een aantal manieren hiervoor zijn:

Om je luisteraars echt te laten luisteren is het van levensbelang dat alle essentiële onderdelen in audio vorm zijn, zodat mensen die de podcast alleen beluisteren niks missen. Ze moeten de podcast kunnen luisteren, zonder dat er videobeeld bij nodig is. Alleen dan kun je je expertise uitdragen en je kennis delen met jouw doelgroep.

Ga niet met Jan en alleman aan tafel zitten, maar nodig experts uit. Experts zorgen voor informatie en educatie, waardoor jouw podcast naar een hoger niveau getild wordt. Om de #1 te worden in jouw niche is dit van belang. Ze zien jou als de expert, dus is het cruciaal dat je andere experts te gast hebt om jouw expertise uit te blijven dragen.

Zorg er voor dat je een duidelijk onderwerp hebt dat bij je doelgroep past, en zorg dat deze in de titel al duidelijk wordt voor de kijker/luisteraar. Hierdoor weet de kijker/luisteraar waar het over gaat en of het het luisteren of bekijken waard is. Je onderwerp is belangrijk om de expertpositie die je hebt volgens jouw doelgroep te versterken. Wanneer je minder interessante onderwerpen behandelt, ziet jouw doelgroep je niet meer als expert en verzwakt jouw expertpositie.


Houd deze tips in je achterhoofd en wordt de #1 in jouw niche door het gebruik van een podcast.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)