Podcast starten

Waarom een podcast

Een contentbom die je overal kunt luisteren: dat is de podcast! Een slimme manier om kennis te delen op meerdere kanalen. Podcasts zijn trendy, hip en niet meer weg te denken. In een wereld waarin alles digitaal is en er veel gereisd wordt, is leren onderweg de nieuwe standaard! Ga mee met de digitale trend door het maken van een legendarische podcast.

 

Een podcast helpt jouw bedrijf te positioneren als de #1 in jouw markt en laat jouw markt op zijn grondvesten schudden. Met een podcast nodig je de gast(en) en luisteraars uit om geniale ideeën en perspectieven te ontdekken zodat ze er van leren of zelfs inspiratie uit halen. 

 

Een podcast moet niet alleen een explosie van een contentbom zijn, het moet je ook wat opleveren. Een booming podcast kent daarom verschillende onderdelen:

 

Roep als eerste: waarom?!

Waarom wil je een podcast beginnen? Wat triggert jou nu om een podcast te beginnen? Wat is jouw verhaal? Waarom ben jij ervan overtuigd om een podcast te maken? Beantwoord deze vragen in jouw podcast!

 

Strik je veters goed

Ga met gestrikte veters de podcast in door je doelgroep en gast (en) te leren kennen. Jij bent de vakidioot, dus belangrijk is dat je met jouw verhaal ervoor zorgt dat jouw doelgroep aan je lippen hangt.

 

Bedenk het doel van de podcast

Jouw podcast is een resultaat van geniale ideeën en inspiratie. Bepaal daarom wat de luisteraar hieruit moet halen. 

 

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen

Bloednerveus om je eigen podcast terug te kijken of luisteren? Wees niet bang, maar leer ervan en neem dit mee naar de volgende opnames.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)