Podcast starten

Webinar geven tips

De webinar is een combinatie van de woorden web en seminar. Om uit te stralen dat je de #1 in jouw markt bent, kun je gebruik maken van een webinar. Het is een interactieve live sessie waarin je in realtime kunt communiceren en je je doelgroep beter leert kennen.


Je brengt waarde aan de luisteraars en hebt de volledige aandacht op jouw doelgroep. Daarnaast kan je de band met bestaande klanten verbeteren, maar ook nieuwe leads genereren. Hieronder daarom tips die van levensbelang zijn wanneer je een webinar begint:


Zet het onderwerp en de doelstelling vast

Het onderwerp en de doelstelling van jouw enerverende webinar moeten van tevoren vaststaan. Vervolgens moet je ook bedenken wat voor spraakmakende kennis je wilt delen. Heb daarom lef wanneer je een onderwerp kiest en bepaal de dag, tijdstip, duur en opzet van het webinar om jouw doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Stuur vervolgens herinneringen via de e-mail, met een show/no-show en weet wie er wel en niet deelnemen. 


Oefening baart kunst: repetitie en dry-run

Zorg dat je tijd maakt voor een repetitie en een dry-run. Zo weet je van tevoren of hetgeen wat je wilt vertellen soepel te vertellen valt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.


Het oog wilt ook wat

Een powerpoint presentatie gebruiken is ons niet vreemd.  Zorg er echter wel voor dat je deze zo goed mogelijk optimaliseert en opvult met alleen relevante informatie. De vormgeving moet vervolgens ook mooi en netjes zijn zodat de luisteraars en kijkers aan jouw lippen blijven hangen. Een goede webcam of camera is daarnaast ook van levensbelang, maar let op, deze moet wel goed zijn ingesteld!

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.

Stel jouw vraag
Vraag het onze podcast expert
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren podcastmaker Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)